2341
Dieta na jesienną chandrę

Kiedy za oknem robi się szaro, często dopada nas zmęczenie i zły humor. Niedobór słońca i coraz krótsze dni sprawiają, że odczuwamy brak energii i chęci do działania. Niektórzy pierwsze symptomy odczuwają już we wrześniu, inni dopiero w listopadzie. Jednak każdy może się przed nimi bronić uzupełniając swoją dietę o wartościowe produkty.
Wie o tym firma HELIO, producent bakalii, które są naturalnym źródłem wielu witamin i minerałów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Jesienią istotny będzie przede wszystkim magnez oraz witamina B6, które przyczyniają się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia oraz pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego. Znajdziemy je m.in. w suszonych śliwkach, słoneczniku łuskanym, czy różnego rodzaju orzechach.
Jeśli chcemy zachować dobry stan zdrowia, w naszej diecie powinniśmy uwzględnić również pestki dyni i suszone morele. Znajdująca się w nich ryboflawina i witamina C, przyczyniają się do utrzymania prawidłowych funkcji psychologicznych, a żelazo i witamina A pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
Bakalie HELIO są również źródłem miedzi, potasu, fosforu, witaminy E oraz tiaminy i niacyny. Niemniej ważne w okresie jesienno-zimowym są zawarte w bakaliach wartościowe węglowodany (znajdziemy je np. pestkach dyni i łuskanym słoneczniku), które pomagają w utrzymaniu prawidłowego funkcjonowania mózgu. Dzięki bogactwu składników, suszone owoce, pestki czy orzechy HELIO pomogą nam zachować dobry nastrój i zdrowie przez cały rok.
***
O firmie HELIO
HELIO S.A. jest potentatem rynku bakalii i mas do ciast w Polsce. W ofercie firmy znajdują się orzechy, owoce suszone i kandyzowane, ziarna, masy makowe, orzechowe oraz krówkowe, polewy do ciast oraz popcorn do mikrofalówki. Produkty sprzedawane są pod parasolową marką HELIO, a także pod wieloma markami własnymi dostępnymi w największych marketach w Polsce.
Nadrzędną wartością firmy jest jakość na najwyższym poziomie. Dlatego zakład HELIO certyfikowany jest według międzynarodowego standardu jakości i bezpieczeństwa produkcji żywności BRC - Global Standard for Food Safety, który uważany jest za wzorzec dla najlepszych praktyk w przemyśle spożywczym.
www.veneo.pl
Niezbędnik przyszłej mamy
▪ ▪ ▪
2919
06.02.2016
Dowiedziałaś się właśnie, że zostaniesz mamą? To znakomita wiadomość – ciąża to wspaniałe przeżycie! Sprawdź, jak możesz – za pomocą kilku drobiazgów – ułatwić sobie codzienne...
Motywowanie dziecka do nauki
▪ ▪ ▪
3369
09.10.2014
Rzadko kiedy dzieci mają wewnętrzną motywację do nauki czy odrabiania lekcji. Ważną rolę pełnimy my, rodzice. Musimy cały czas pobudzać naszych małych uczniów do uczenia się. W domu rodzinnym...
Koniec gimnazjum. Wraca 8-letnia szkoła podstawowa i 4-letnie liceum
▪ ▪ ▪
2761
30.06.2016
Likwidacja gimnazjów staje się faktem. Szefowa Ministerstwa Edukacji Narodowej przedstawiła projekt reformy w polskiej edukacji. Od 2017 roku wróci 8-letnia szkoła powszechna, 4-letnie liceum oraz...
Urodzinowy konkurs marki Lilla Lou
▪ ▪ ▪
2621
12.10.2016
Zapowiada się wyjątkowo różowy i wypełniony świętowaniem październik.Kreatywna, polska marka dla dziewczynek Lilla Lou obchodzi swoje 5 urodziny!
Proste zabawy rozwijające pamięć i spostrzegawczość
▪ ▪ ▪
6267
04.01.2016
O tym, że niezawodna pamięć jest na wagę złota, nie trzeba nikogo przekonywać. Spostrzegawczość i umiejętność trwałego zapamiętywania informacji przydaje się nie tylko w szkole, ale również...
Kaszki gryczane – nowość dla małych brzuszków.
▪ ▪ ▪
2984
21.10.2016
Kasza gryczana to coraz bardziej ceniony składnik diety Polaków. Nestlé wprowadziło właśnie na rynek kaszki gryczane przeznaczone dla dzieci po 6. miesiącu życia, ułatwiając w ten sposób korzystanie...