2286
Dieta na jesienną chandrę

Kiedy za oknem robi się szaro, często dopada nas zmęczenie i zły humor. Niedobór słońca i coraz krótsze dni sprawiają, że odczuwamy brak energii i chęci do działania. Niektórzy pierwsze symptomy odczuwają już we wrześniu, inni dopiero w listopadzie. Jednak każdy może się przed nimi bronić uzupełniając swoją dietę o wartościowe produkty.
Wie o tym firma HELIO, producent bakalii, które są naturalnym źródłem wielu witamin i minerałów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Jesienią istotny będzie przede wszystkim magnez oraz witamina B6, które przyczyniają się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia oraz pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego. Znajdziemy je m.in. w suszonych śliwkach, słoneczniku łuskanym, czy różnego rodzaju orzechach.
Jeśli chcemy zachować dobry stan zdrowia, w naszej diecie powinniśmy uwzględnić również pestki dyni i suszone morele. Znajdująca się w nich ryboflawina i witamina C, przyczyniają się do utrzymania prawidłowych funkcji psychologicznych, a żelazo i witamina A pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
Bakalie HELIO są również źródłem miedzi, potasu, fosforu, witaminy E oraz tiaminy i niacyny. Niemniej ważne w okresie jesienno-zimowym są zawarte w bakaliach wartościowe węglowodany (znajdziemy je np. pestkach dyni i łuskanym słoneczniku), które pomagają w utrzymaniu prawidłowego funkcjonowania mózgu. Dzięki bogactwu składników, suszone owoce, pestki czy orzechy HELIO pomogą nam zachować dobry nastrój i zdrowie przez cały rok.
***
O firmie HELIO
HELIO S.A. jest potentatem rynku bakalii i mas do ciast w Polsce. W ofercie firmy znajdują się orzechy, owoce suszone i kandyzowane, ziarna, masy makowe, orzechowe oraz krówkowe, polewy do ciast oraz popcorn do mikrofalówki. Produkty sprzedawane są pod parasolową marką HELIO, a także pod wieloma markami własnymi dostępnymi w największych marketach w Polsce.
Nadrzędną wartością firmy jest jakość na najwyższym poziomie. Dlatego zakład HELIO certyfikowany jest według międzynarodowego standardu jakości i bezpieczeństwa produkcji żywności BRC - Global Standard for Food Safety, który uważany jest za wzorzec dla najlepszych praktyk w przemyśle spożywczym.
www.veneo.pl

▪ ▪ ▪
2547
23.07.2015
Lekcje pływania dla niemowląt i dzieci w wieku poniemowlęcym wspomagają rozwój malucha na wielu płaszczyznach, niosąc ze sobą mnóstwo pozytywnych doznań. Zajęcia mające na celu oswojenie malca...

▪ ▪ ▪
2537
04.01.2017
Wielu rodziców z pewnością zadaje sobie pytanie, czy chodzenie z niemowlęciem do teatru ma sens. Powątpiewają oni, czy roczne lub dwuletnie dziecko jest w stanie w skupieniu obejrzeć cały spektakl,...

▪ ▪ ▪
1909
12.07.2018
Kupowaniu ubranek dla dzieci często towarzyszą jęki zachwytu i ekscytacji – zauroczone miniaturkami modnych stylizacji mamy i babcie w łatwy sposób ulegają marketingowi w branży odzieży dziecięcej....

▪ ▪ ▪
2329
25.02.2017
Oczywiście, że uprawiają. W zdecydowanej większości. Jak to jednak wygląda w statystyce i w praktyce, a nie tylko w teorii spytaliśmy same zainteresowane. Ponad 800 młodych matek podczas jednego...

▪ ▪ ▪
2926
16.08.2016
W naszym kraju z roku na rok rośnie liczba osób, u których diagnozuje się choroby związane z ugryzieniem kleszcza. Te niepozorne owady przenoszą bowiem mnóstwo groźnych dla człowieka drobnoustrojów,...

▪ ▪ ▪
3316
10.10.2018
Przekąska stworzona z myślą o Juniorach, oparta na owocach, sokach owocowych i zbożach, która mieści się bez problemu w małej rączce i nie obciąża maminej torebki? To możliwe! Przedstawiamy...