4496
Uwaga! Straaasznie smaczne przepisy na Halloween

Kto powiedział, że Halloween to wydarzenie zarezerwowane tylko dla dzieci. Każdy dorosły uwielbia przebieranki i przygotowania do tej magicznej nocy. Marzy Ci się przyjęcie rodem z amerykańskich filmów? Poniżej przedstawiamy kilka prostych przepisów, dzięki którym Twoja upiorna impreza przejdzie do historii!
Halloween to świetna okazja do zorganizowania wyjątkowego przyjęcia. Oczywiście tej nocy wszystko musi być magiczne i dopięte na ostatni guzik. Przebranie i dekoracje zostały wybrane? Wróżby i muzyka są już przyszykowane? W takim razie nadeszła pora na wybór halloweenowych przekąsek! Co powiesz na helloł kanapki, przysmaki Frankensteina i paluszki Helgi? Puść wodzę fantazji i sprawdź nasze przepisy – obiecujemy, że będą strasznie smaczne!
Helloł kanapki (czas przygotowania: 3 min)
Składniki:
- Wędzona szynka (np. połeć z Łysych JBB Bałdyga)
- Żółty ser
- Masło lub serek śmietankowy
- Chleb tostowy
- Pomidorki koktajlowe
- Prażone pestki dyni
Sposób przygotowania:
Zacznij od chleba – możesz go przypiec w tosterze, a następnie posmarować masłem lub serkiem śmietankowym. Na chleb połóż plasterki szynki. Kolejną warstwą będzie ser, w którym nożem wytnij oczy, nos i buzię. Małe kółeczka możesz zrobić za pomocą słomki do napojów. Jeśli nie masz czasu na wycinanki oczy, nos i brwi zrób za pomocą pomidorków koktajlowych lub prażonych pestek dyni. I na koniec jeszcze jedna ważna wskazówka – ZJEDZ POTWORA, ZANIM ON ZJE CIEBIE!
Przysmak Frankensteina (czas przygotowania: 3 min)
Składniki:
- Parówki (np. dobropolanki JBB Bałdyga)
- Tortilla
- Ketchup
Sposób przygotowania:
Natnij parówkę tak jak na zdjęciu. Tortillę pokrój w paski o szerokości ok. 1-2 cm. Każdą z parówek "zabandażuj" w powstały pasek i zepnij wykałaczką. Tył powstałych palców polej ketchupem. Uwaga! To będzie straaasznie smaczne!
Paluszki Helgi (czas przygotowania: 5 min)
Składniki:
- Szynka (np. z beczki JBB Bałdyga)
- Ogórek zielony
- Serek o smaku czosnkowym
- Pietruszka
Sposób przygotowania:
Ogórka zielonego pokrój obieraczką wzdłuż w cieniutkie paski. Plastry szynki posmaruj serkiem czosnkowym. Następnie na cienkim plastrze ogórka rozłóż posmarowany plaster szynki i zawiń w rulonik. Na koniec każdy z ruloników przystrój natką pietruszki.
Życzymy upiornie smacznej imprezy!
Poznaj Preply - nauka angielskiego dla wszystkich
▪ ▪ ▪
3251
30.03.2016
Angielskiego uczą się dzieci, emeryci jak i kierownicy, pracownicy szeregowi, dosłownie wszyscy. Zatem czy istnieje uniwersalna metoda nauki skuteczna w każdym przypadku? Teoretycznie większość...
Jak wybrać najlepsze zajęcia dla dziecka?
▪ ▪ ▪
3344
09.04.2015
Zajęcia pozalekcyjne mogą rozwijać pasje i kreatywność dziecka. Zaszczepić w nim miłość do pewnej dziedziny nauki, sztuki lub sportu. Jak wybrać najodpowiedniejsze zajęcia, gdy oferta jest tak...
Pompon, pompon i … po pomponie, czyli relacja z I Dziecięcych Targów z Pomponem
▪ ▪ ▪
2517
04.12.2015
Warsztaty lepienia pierogów, pokaz eksperymentów naukowych i konkursy plastyczne – to tylko niektóre z atrakcji I Dziecięcych Targów z Pomponem, które w miniony weekend odbyły się w budynku byłego...
Dieta dla karmiącej matki
▪ ▪ ▪
4764
26.10.2016
Nie od dzisiaj wiadomo, że karmienie piersią korzystnie wpływa zarówno na malucha, jak i na matkę. Wokół karmienia piersią urosło pełno mitów. Świeżo upieczona mama dostaje setki rad i zakazów,...
Bezpieczny i wygodny leżaczek dla niemowlaka
▪ ▪ ▪
2597
08.04.2017
Gdy nasze dziecko trochę podrośnie i z noworodka przemieni się w niemowlę, zacznie być tak ciekawe świata, że leżenie w łóżeczku nie będzie mu wystarczało. Taki bobas chce uczestniczyć we...
Urządzenie do słuchania bijącego serduszka w brzuchu mamy
▪ ▪ ▪
3684
01.03.2017
Dziewięć miesięcy oczekiwania na upragnione dziecko to nie tylko czas ekscytacji i kompletowania wyprawki, ale także chwile, gdy oboje rodzice martwią się, czy z maluszkiem wszystko jest dobrze....


