Zgłoś pomysł lub błąd
FB
zaloguj się
utwórz konto

4526

Dodano: 22.10.2018

Uwaga! Straaasznie smaczne przepisy na Halloween

Uwaga! Straaasznie smaczne przepisy na Halloween

Kto powiedział, że Halloween to wydarzenie zarezerwowane tylko dla dzieci. Każdy dorosły uwielbia przebieranki i przygotowania do tej magicznej nocy. Marzy Ci się przyjęcie rodem z amerykańskich filmów? Poniżej przedstawiamy kilka prostych przepisów, dzięki którym Twoja upiorna impreza przejdzie do historii!

Halloween to świetna okazja do zorganizowania wyjątkowego przyjęcia. Oczywiście tej nocy wszystko musi być magiczne i dopięte na ostatni guzik. Przebranie i dekoracje zostały wybrane? Wróżby i muzyka są już przyszykowane? W takim razie nadeszła pora na wybór halloweenowych przekąsek! Co powiesz na helloł kanapki, przysmaki Frankensteina i paluszki Helgi? Puść wodzę fantazji i sprawdź nasze przepisy – obiecujemy, że będą strasznie smaczne!

Helloł kanapki (czas przygotowania: 3 min)

Składniki:

Sposób przygotowania:

Zacznij od chleba – możesz go przypiec w tosterze, a następnie posmarować masłem lub serkiem śmietankowym. Na chleb połóż plasterki szynki. Kolejną warstwą będzie ser, w którym nożem wytnij oczy, nos i buzię. Małe kółeczka możesz zrobić za pomocą słomki do napojów. Jeśli nie masz czasu na wycinanki oczy, nos i brwi zrób za pomocą pomidorków koktajlowych lub prażonych pestek dyni. I na koniec jeszcze jedna ważna wskazówka – ZJEDZ POTWORA, ZANIM ON ZJE CIEBIE!

Przysmak Frankensteina (czas przygotowania: 3 min)

Składniki:

Sposób przygotowania:

Natnij parówkę tak jak na zdjęciu. Tortillę pokrój w paski o szerokości ok. 1-2 cm. Każdą z parówek "zabandażuj" w powstały pasek i zepnij wykałaczką. Tył powstałych palców polej ketchupem. Uwaga! To będzie straaasznie smaczne!

Paluszki Helgi (czas przygotowania: 5 min)

Składniki:

Sposób przygotowania:

Ogórka zielonego pokrój obieraczką wzdłuż w cieniutkie paski. Plastry szynki posmaruj serkiem czosnkowym. Następnie na cienkim plastrze ogórka rozłóż posmarowany plaster szynki i zawiń w rulonik. Na koniec każdy z ruloników przystrój natką pietruszki.

Życzymy upiornie smacznej imprezy!

Zobacz także:
Tantum Verde - niedozastąpienia! Tantum Verde - niedozastąpienia!

▪ ▪ ▪

2994

20.11.2014

Mężczyzno! Jeżeli: Twoje życie przypomina Armagedon, a Ty nie możesz sobie poradzić; Wszystkie obowiązki domowe są na Twojej głowie, a doba jest zbyt krótka; Ty czujesz się zdezorientowany...

Super bakalie – Twoja energia na wiosnę Super bakalie – Twoja energia na wiosnę

▪ ▪ ▪

2362

10.05.2017

Wiosna – idealny okres na spędzanie czasu na świeżym powietrzu i nabieranie nowych sił witalnych. Wielu z nas już naoliwiło łańcuchy w rowerach, odnalazło rolki, napompowało piłki i ruszyło...

Parówki KIDS z Chrzanowa Parówki KIDS z Chrzanowa

▪ ▪ ▪

2888

30.07.2015

Chrzanowska Manufaktura Wędlin wprowadziła na rynek apetyczną nowość przygotowaną z myślą o najmłodszych: Parówki KIDS z Chrzanowa z 92% zawartością mięsa. Nowe parówki dostępne są w poręcznych...

Slow food, czyli pysznie i bez pośpiechu Slow food, czyli pysznie i bez pośpiechu

▪ ▪ ▪

2221

08.09.2017

Dzisiejsze tempo życia ma odzwierciedlenie w wyborach przed którymi stajemy każdego dnia, także w decyzjach dotyczących odżywiania. Wybieramy produkty, które szybko zaspokajają nasz głód –...

Rok w domu, czyli urlop macierzyński Rok w domu, czyli urlop macierzyński

▪ ▪ ▪

2873

14.07.2015

Wychowanie maleństwa to piękna przygoda, ale i liczne obowiązki. Więź między rodzicami i dzieckiem budowana jest od samego początku. Dlatego miło jest spędzić pierwszy rok maluszka nie martwiąc...

Poród naturalny Poród naturalny

▪ ▪ ▪

4190

18.06.2014

Wśród wielu męczących kobiety pytań dotyczących porodu, na pewno jest i to, jak urodzić? Czym jest poród naturalny? Czy jest najlepszym sposobem rozwiązania ciąży, czy może jednak niebezpiecznym...

Akceptuję, nie pokazuj więcej

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności.

Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.