4542
Uwaga! Straaasznie smaczne przepisy na Halloween

Kto powiedział, że Halloween to wydarzenie zarezerwowane tylko dla dzieci. Każdy dorosły uwielbia przebieranki i przygotowania do tej magicznej nocy. Marzy Ci się przyjęcie rodem z amerykańskich filmów? Poniżej przedstawiamy kilka prostych przepisów, dzięki którym Twoja upiorna impreza przejdzie do historii!
Halloween to świetna okazja do zorganizowania wyjątkowego przyjęcia. Oczywiście tej nocy wszystko musi być magiczne i dopięte na ostatni guzik. Przebranie i dekoracje zostały wybrane? Wróżby i muzyka są już przyszykowane? W takim razie nadeszła pora na wybór halloweenowych przekąsek! Co powiesz na helloł kanapki, przysmaki Frankensteina i paluszki Helgi? Puść wodzę fantazji i sprawdź nasze przepisy – obiecujemy, że będą strasznie smaczne!
Helloł kanapki (czas przygotowania: 3 min)
Składniki:
- Wędzona szynka (np. połeć z Łysych JBB Bałdyga)
- Żółty ser
- Masło lub serek śmietankowy
- Chleb tostowy
- Pomidorki koktajlowe
- Prażone pestki dyni
Sposób przygotowania:
Zacznij od chleba – możesz go przypiec w tosterze, a następnie posmarować masłem lub serkiem śmietankowym. Na chleb połóż plasterki szynki. Kolejną warstwą będzie ser, w którym nożem wytnij oczy, nos i buzię. Małe kółeczka możesz zrobić za pomocą słomki do napojów. Jeśli nie masz czasu na wycinanki oczy, nos i brwi zrób za pomocą pomidorków koktajlowych lub prażonych pestek dyni. I na koniec jeszcze jedna ważna wskazówka – ZJEDZ POTWORA, ZANIM ON ZJE CIEBIE!
Przysmak Frankensteina (czas przygotowania: 3 min)
Składniki:
- Parówki (np. dobropolanki JBB Bałdyga)
- Tortilla
- Ketchup
Sposób przygotowania:
Natnij parówkę tak jak na zdjęciu. Tortillę pokrój w paski o szerokości ok. 1-2 cm. Każdą z parówek "zabandażuj" w powstały pasek i zepnij wykałaczką. Tył powstałych palców polej ketchupem. Uwaga! To będzie straaasznie smaczne!
Paluszki Helgi (czas przygotowania: 5 min)
Składniki:
- Szynka (np. z beczki JBB Bałdyga)
- Ogórek zielony
- Serek o smaku czosnkowym
- Pietruszka
Sposób przygotowania:
Ogórka zielonego pokrój obieraczką wzdłuż w cieniutkie paski. Plastry szynki posmaruj serkiem czosnkowym. Następnie na cienkim plastrze ogórka rozłóż posmarowany plaster szynki i zawiń w rulonik. Na koniec każdy z ruloników przystrój natką pietruszki.
Życzymy upiornie smacznej imprezy!
Jak chronić dziecko przed przeziębieniem, gdy infekcja dopadła jego rodzeństwo?
▪ ▪ ▪
2643
02.01.2016
Ochrona pociechy przed wirusami jest niezwykle trudna zwłaszcza wtedy, gdy dziecko uczęszcza do żłobka, przedszkola lub szkoły i ma codzienny kontakt z przeziębionymi rówieśnikami. Uchronienie...
WYGRAJ DOM Z NATURY – rusza wielka loteria promująca ALMETTE!
▪ ▪ ▪
2922
01.09.2016
Już 1 września startuje niezwykle atrakcyjna promocja dla konsumentów puszystych serków Almette. W loterii do zdobycia są nagrody, których łączna wartość to ponad MILION złotych!
Baśnie ponadczasowe
▪ ▪ ▪
3491
13.06.2015
O tym, że warto czytać nie trzeba nikogo przekonywać. Samo wąchanie książek nie wystarczy, czasem trzeba jeszcze nieco wytężyć umysł.
Koraliki HAMA do prasowania
▪ ▪ ▪
7740
15.04.2021
Koraliki HAMA do prasowania to prawdziwy hit wśród maluchów uwielbiających wykonywanie prostych, a jednocześnie efektywnych prac plastycznych. Podczas układania kolorowych elementów na podkładkach...
Dziecięca bulimia
▪ ▪ ▪
3698
06.02.2015
Bulimia jako drugie, obok anoreksji, bardzo poważne zaburzenie odżywania, może dotyczyć także dzieci i nastolatków. Tutaj podłożem jest również lęk przed przybieraniem na wadze, ale ku temu...
O czym pamiętać przed słoneczną kąpielą
▪ ▪ ▪
2342
22.06.2016
Lada moment zaczną się wakacje, a wraz z nimi przyjdzie fala urlopów, letnich dni spędzanych “pod chmurką”, a także niezliczonych rodzinnych słonecznych kąpieli. Niektóre z ulubionych, długo...


