4458
Uwaga! Straaasznie smaczne przepisy na Halloween

Kto powiedział, że Halloween to wydarzenie zarezerwowane tylko dla dzieci. Każdy dorosły uwielbia przebieranki i przygotowania do tej magicznej nocy. Marzy Ci się przyjęcie rodem z amerykańskich filmów? Poniżej przedstawiamy kilka prostych przepisów, dzięki którym Twoja upiorna impreza przejdzie do historii!
Halloween to świetna okazja do zorganizowania wyjątkowego przyjęcia. Oczywiście tej nocy wszystko musi być magiczne i dopięte na ostatni guzik. Przebranie i dekoracje zostały wybrane? Wróżby i muzyka są już przyszykowane? W takim razie nadeszła pora na wybór halloweenowych przekąsek! Co powiesz na helloł kanapki, przysmaki Frankensteina i paluszki Helgi? Puść wodzę fantazji i sprawdź nasze przepisy – obiecujemy, że będą strasznie smaczne!
Helloł kanapki (czas przygotowania: 3 min)
Składniki:
- Wędzona szynka (np. połeć z Łysych JBB Bałdyga)
- Żółty ser
- Masło lub serek śmietankowy
- Chleb tostowy
- Pomidorki koktajlowe
- Prażone pestki dyni
Sposób przygotowania:
Zacznij od chleba – możesz go przypiec w tosterze, a następnie posmarować masłem lub serkiem śmietankowym. Na chleb połóż plasterki szynki. Kolejną warstwą będzie ser, w którym nożem wytnij oczy, nos i buzię. Małe kółeczka możesz zrobić za pomocą słomki do napojów. Jeśli nie masz czasu na wycinanki oczy, nos i brwi zrób za pomocą pomidorków koktajlowych lub prażonych pestek dyni. I na koniec jeszcze jedna ważna wskazówka – ZJEDZ POTWORA, ZANIM ON ZJE CIEBIE!
Przysmak Frankensteina (czas przygotowania: 3 min)
Składniki:
- Parówki (np. dobropolanki JBB Bałdyga)
- Tortilla
- Ketchup
Sposób przygotowania:
Natnij parówkę tak jak na zdjęciu. Tortillę pokrój w paski o szerokości ok. 1-2 cm. Każdą z parówek "zabandażuj" w powstały pasek i zepnij wykałaczką. Tył powstałych palców polej ketchupem. Uwaga! To będzie straaasznie smaczne!
Paluszki Helgi (czas przygotowania: 5 min)
Składniki:
- Szynka (np. z beczki JBB Bałdyga)
- Ogórek zielony
- Serek o smaku czosnkowym
- Pietruszka
Sposób przygotowania:
Ogórka zielonego pokrój obieraczką wzdłuż w cieniutkie paski. Plastry szynki posmaruj serkiem czosnkowym. Następnie na cienkim plastrze ogórka rozłóż posmarowany plaster szynki i zawiń w rulonik. Na koniec każdy z ruloników przystrój natką pietruszki.
Życzymy upiornie smacznej imprezy!
Po co wykonywać badania USG
▪ ▪ ▪
2858
31.07.2014
Jesteś w drugim trymestrze ciąży? Przypilnuj aby lekarz wykonał badania USG. Badania te są bardzo ważne, dostarczają odpowiednich informacji dla lekarza o Twoim maleństwie.
O czym pamiętać przed słoneczną kąpielą
▪ ▪ ▪
2292
22.06.2016
Lada moment zaczną się wakacje, a wraz z nimi przyjdzie fala urlopów, letnich dni spędzanych “pod chmurką”, a także niezliczonych rodzinnych słonecznych kąpieli. Niektóre z ulubionych, długo...
Mądre zakupy dla kilkulatka
▪ ▪ ▪
3583
23.05.2015
Szeroka oferta produktów dla dzieci potrafi przyprawić o zawrót głowy. Na każdym etapie życia malucha, rodzic staje przed trudnym wyborem – co kupić kilkulatkowi, by wybrać najlepszy produkt...
Pierwsza Gwiazdka z noworodkiem
▪ ▪ ▪
2163
09.12.2016
Pierwsze Święta Bożego Narodzenia z nowonarodzonym członkiem rodziny zdają się być nie lada wyzwaniem dla rodziców. U młodych opiekunów pojawia się wiele obaw związanych ze świątecznymi przygotowaniami,...
Warzywa i Owoce. Dlaczego powinniśmy jeść je codziennie i jak to zrobić?
▪ ▪ ▪
2543
21.02.2017
Eksperci apelują: jemy za mało warzyw i owoców, przez co nie dostarczamy organizmowi odpowiedniej ilości witamin i składników mineralnych! Niedobory tych składników zwiększają ryzyko wystąpienia...
Jakie owoce i warzywa są szczególnie korzystne dla naszego zdrowia?
▪ ▪ ▪
2002
01.07.2017
Spożywanie naturalnych i nieprzetworzonych produktów jest jednym z kluczowych elementów prowadzących do zachowania dobrego zdrowia i samopoczucia. Teraz mamy do nich jeszcze łatwiejszy dostęp, ponieważ...


