4060
Uwaga! Straaasznie smaczne przepisy na Halloween
Kto powiedział, że Halloween to wydarzenie zarezerwowane tylko dla dzieci. Każdy dorosły uwielbia przebieranki i przygotowania do tej magicznej nocy. Marzy Ci się przyjęcie rodem z amerykańskich filmów? Poniżej przedstawiamy kilka prostych przepisów, dzięki którym Twoja upiorna impreza przejdzie do historii!
Halloween to świetna okazja do zorganizowania wyjątkowego przyjęcia. Oczywiście tej nocy wszystko musi być magiczne i dopięte na ostatni guzik. Przebranie i dekoracje zostały wybrane? Wróżby i muzyka są już przyszykowane? W takim razie nadeszła pora na wybór halloweenowych przekąsek! Co powiesz na helloł kanapki, przysmaki Frankensteina i paluszki Helgi? Puść wodzę fantazji i sprawdź nasze przepisy – obiecujemy, że będą strasznie smaczne!
Helloł kanapki (czas przygotowania: 3 min)
Składniki:
- Wędzona szynka (np. połeć z Łysych JBB Bałdyga)
- Żółty ser
- Masło lub serek śmietankowy
- Chleb tostowy
- Pomidorki koktajlowe
- Prażone pestki dyni
Sposób przygotowania:
Zacznij od chleba – możesz go przypiec w tosterze, a następnie posmarować masłem lub serkiem śmietankowym. Na chleb połóż plasterki szynki. Kolejną warstwą będzie ser, w którym nożem wytnij oczy, nos i buzię. Małe kółeczka możesz zrobić za pomocą słomki do napojów. Jeśli nie masz czasu na wycinanki oczy, nos i brwi zrób za pomocą pomidorków koktajlowych lub prażonych pestek dyni. I na koniec jeszcze jedna ważna wskazówka – ZJEDZ POTWORA, ZANIM ON ZJE CIEBIE!
Przysmak Frankensteina (czas przygotowania: 3 min)
Składniki:
- Parówki (np. dobropolanki JBB Bałdyga)
- Tortilla
- Ketchup
Sposób przygotowania:
Natnij parówkę tak jak na zdjęciu. Tortillę pokrój w paski o szerokości ok. 1-2 cm. Każdą z parówek "zabandażuj" w powstały pasek i zepnij wykałaczką. Tył powstałych palców polej ketchupem. Uwaga! To będzie straaasznie smaczne!
Paluszki Helgi (czas przygotowania: 5 min)
Składniki:
- Szynka (np. z beczki JBB Bałdyga)
- Ogórek zielony
- Serek o smaku czosnkowym
- Pietruszka
Sposób przygotowania:
Ogórka zielonego pokrój obieraczką wzdłuż w cieniutkie paski. Plastry szynki posmaruj serkiem czosnkowym. Następnie na cienkim plastrze ogórka rozłóż posmarowany plaster szynki i zawiń w rulonik. Na koniec każdy z ruloników przystrój natką pietruszki.
Życzymy upiornie smacznej imprezy!
▪ ▪ ▪
2271
11.11.2016
Podczas wybierania niani należy uwzględnić wiele czynników. Podczas rozmowy, każdą potencjalną opiekunkę musimy dokładnie obserwować. Musimy być wyczuleni na najdrobniejsze detale jej zachowania....
▪ ▪ ▪
2499
20.06.2016
Rozszerzanie diety powinno rozpoczynać się u niemowląt nie wcześniej niż w 17 i nie później niż w 26 tygodniu życia. Jednymi z pierwszych produktów uzupełniających, które zgodnie z zaleceniami...
▪ ▪ ▪
2481
23.09.2019
Zarówno laktatory ręczne, jak również te elektryczne mają swoje zalety i wady. Kiedy warto wybrać model ręczny, a kiedy elektryczny?
▪ ▪ ▪
2515
09.04.2015
Test diagnostyczny w kierunku HIV jest badaniem zalecanym do wykonania w czasie ciąży i, dla ciężarnych objętych opieką zdrowotną finansowaną przez NFZ, jest badaniem bezpłatnym. Duża część...
▪ ▪ ▪
2611
09.10.2014
Będąc już osobami dorosłymi, żałujemy nieraz, że nie mamy większej wiary w siebie. Że gdybyśmy posiadali wyższą samoocenę, nasze cele byłyby bardziej ambitne. Tymczasem okazuje się, że...
▪ ▪ ▪
8070
24.11.2014
Outsider (od angielskiego „outsider”, czyli „na zewnątrz) oznacza osobę, która stoi na uboczu społeczeństwa. Określenie przeszło do słownika szkolnego i jest używane w stosunku do ucznia,...