2413
Serowe love, czyli kluseczki leniwe jak kiedyś

Prosta, pyszna kuchnia naszych mam i babć to kulinarne wspomnienia, których smak pozostaje z nami przez całe życie. Jednym z najbardziej lubiany, polskich przysmaków bez wątpienia są leniwe kluseczki. Słodki biały ser, kwaśna śmietana - to niezawodny przepis na smakowity podwieczorek. Z Prostymi Historiami, chwile dziecięcej beztroski i smaków młodości znów zagoszczą w naszej kuchni.
Świeży, biały ser, kwaśna śmietana i dorodne owoce to kwintesencja tradycyjnej polskiej kuchni. Połączenie uwielbiane od dekad, w formie kształtnych leniwych klusek, doczekało się wielu oryginalnych wariantów, w zależności od upodobań i ulubionych smaków. Proste i szybkie w przygotowaniu, z aromatycznymi przyprawami, masełkiem czy musami owocowymi, kluseczki idealnie sprawdzają się jako propozycja rodzinnego obiadu na słodko, tradycyjnego deseru albo sycącego podwieczorku. Pyszne kluseczki na bazie słodkiego sera twarogowego od Prostych Historii przyrządzisz w kilka minut - gotując lub smażąc na patelni czy we frytownicy. Naturalna receptura, prosty skład i wyjątkowy smak – oto sekret mięciutkich, pysznych kluseczek. Leniwe wyśmienicie smakują na przykład z musem z polskich jabłek i kwaskową, świeżą śmietaną. Na pewno skuszą się na nie zarówno mali miłośnicy słodkości, jak i dorośli z sentymentem wspominający rodzinne obiady u mamy i babcine smakołyki. Ten prosty przepis to bardzo apetyczna inspiracja na chłodne popołudnia!
Leniwe kluski z jabłkami i śmietaną
Sposób przygotowania:
Obierz 4 twarde, kwaśne jabłka i pokrój w grubą kostkę. Na patelnię wsyp 2 czubate łyżki cukru i wlej 1 łyżeczkę wody. Pozwól, aby cukier zmienił się w karmel, dodaj 1 łyżkę zimnego masła i pokrojone jabłka. Zrumień je przez 3 minuty i podlej 50 ml wody. Duś jabłka do miękkości, na mus. Regularnie mieszaj. Dopraw ½ łyżeczki cukru waniliowego. Ugotuj Leniwe kluski Proste Historie 450 g zgodnie z przepisem na opakowaniu. Gorące kluski podaj na talerzu z ciepłym musem i polej słodką śmietanką 36%.
PROSTE HISTORIE to gotowanie z kliku składników połączonych w pyszne, domowe danie. To filozofia marki kulinarnej opartej na prostych wartościach i prostych zasadach, to proste składniki i mnóstwo inspiracji kulinarnych. Marka oferuje szeroki wybór produktów mrożonych: warzywa, zupy, owoce, dania mączne i ziemniaczane, z których można przygotować 3-daniowy obiad. Proste Historie - dom, w którym pachnie dobrym jedzeniem.
Marka PROSTE HISTORIE należy do firmy Iglotex S.A. Firma Iglotex SA to czołowy producent oraz dystrybutor żywności mrożonej w Polsce z ponad 30-letnią tradycją. Jako dystrybutor produktów mrożonych firma posiada sieć własnej dystrybucji na terenie kraju, oferuje ponad 3000 produktów, obsługuje kompleksowo 50 tysięcy punktów detalicznych i gastronomicznych, kilkadziesiąt hurtowni i sieci handlowych. Posiada 400 przedstawicieli handlowych i ponad 500 specjalistycznych samochodów – mroźni i chłodni. Firma posiada również 4 nowoczesne zakłady produkcyjne, w których wytwarzane są produkty mrożone i chłodzone. Produkcja prowadzona jest zgodnie z najwyższymi standardami jakościowymi, co potwierdzają najważniejsze certyfikaty: HACCP, BRC oraz IFS. Wysoką jakość i znakomity smak wytwarzanych produktów wielokrotnie doceniała branża oraz konsumenci, przyznając firmie liczne wyróżnienia i nagrody. Produkty firmy Iglotex SA dostępne są nie tylko w Polsce. Zdobywają także uznanie klientów z kilkunastu krajów Europy i świata.
[email protected],
kom. +48 728 405 287
Cykl EDUKACJA: Szkoła podstawowa – vademecum rodzica
▪ ▪ ▪
3064
24.09.2015
Nauka w szkole podstawowej to istotny etap w życiu Twojej pociechy. Podstawówka przygotowuje do pierwszego ważnego egzaminu w karierze edukacyjnej młodego żaka – sprawdzianu szóstoklasisty. Nie...
Dzisiaj dzieci dorastają szybciej
▪ ▪ ▪
5110
30.06.2016
Rodzice przyznają, że w dzisiejszych czasach dzieci są o wiele dojrzalsze niż kiedyś. Zachowują się inaczej niż oni, gdy byli w tym samym wieku – mają inne zainteresowania, potrzeby, a nawet...
Bezpieczne plażowanie
▪ ▪ ▪
2795
17.05.2015
Gorące słońce, plaża, morze lub jezioro. Już za kilka tygodni wszystkich porwie wakacyjny wir. Wreszcie pogoda pozwoli Wam na zadłużony plażowy wypoczynek. Plażowanie z dziećmi wiąże się...
Delikatnie, pysznie i zdrowo! – Przepis na pulpeciki drobiowe z warzywami
▪ ▪ ▪
2835
26.05.2016
Wprowadzając stopniowo zróżnicowane posiłki do diety malucha, dbamy o to, by były one pożywne i zdrowe. Drobiowo-warzywne pulpeciki to smaczna i lekkostrawna propozycja obiadku dla dziecka. Wyśmienite...
Cykl EDUKACJA: Liceum, technikum czy zawodówka?
▪ ▪ ▪
2956
30.09.2015
Zanim uczeń trafi do szkoły średniej – musi zdecydować, jakich przedmiotów chce uczyć się na poziomie rozszerzonym, a co za tym idzie – jaki profil klasy wybrać. Do niego bowiem dostosowana...
Cykl EDUKACJA: Kompendium wiedzy rodzica
▪ ▪ ▪
2543
20.09.2015
Twoje dziecko niedługo wybiera się do pierwszej klasy szkoły podstawowej lub już do niej trafiło? Jest całe mnóstwo kwestii, których musisz być świadom jako rodzic. Pogrupowaliśmy ważne zagadnienia,...