2157
Bez zbóż ani rusz!
Pieczywo i kasze towarzyszą nam każdego dnia. Dla większości osób te produkty są jednymi z podstawowych składników diety. Pełne witamin i wartości odżywczych zboża dodają energii, a ogromny wybór produktów zbożowych sprawia, że nie sposób się nimi znudzić!
Siła prosto z natury
Zboża już od kilku tysięcy lat są jednymi z najpopularniejszych surowców, z których powstają setki produktów spożywczych. Różnorodność zbóż może przyprawić o zawrót głowy, a warto pamiętać, że owies, jęczmień czy pszenica mają inny smak – dlatego produkty zbożowe to niewyczerpane źródło różnorodnych inspiracji i… bardzo wartościowych składników odżywczych! Najpopularniejsza pszenica stymuluje wzrost, zawiera witaminę E i wiele soli mineralnych. Z kolei bardzo modny owies to prawdziwa „bomba” witaminowa - znakomite źródło białka, witamin z grupy B oraz błonnika, który stymuluje procesy metaboliczne i jest najlepszym przyjacielem wszystkich osób dbających o szczupłą sylwetkę. Jęczmień – jedno z najbardziej tradycyjnych polskich zbóż, wzmacnia serce, ma dobroczynny wpływ na układ nerwowy i obniża poziom cholesterolu. Zboża to dla naszego organizmu paliwo najwyższej jakości. Są źródłem dobrych węglowodanów, które zapewniają uczucie sytości nawet na kilka godzin. Zwłaszcza teraz – w sezonie zimowym, produkty zbożowe dodają energii tak potrzebnej do codziennej aktywności i wzmacniają naszą odporność.
Smakuj… na zdrowie!
Zdrowe oznacza dziś również… pyszne! Można się o tym przekonać, sięgając po chrupkie pieczywo Tovago ze zbożami. Bogaty wybór, np. pieczywa jaglanego, wieloziarnistego, błonnikowego żytniego czy pszennego, to świetna alternatywa dla tradycyjnego chleba czy kasz. Tovago ma wiele zalet, dlatego warto mieć je zawsze pod ręką – w pracy i w domu. Po otwarciu długo zachowują swoją świeżość, dlatego gdy zapomnisz wstąpić do ulubionej piekarni, masz ochotę na małą odmianę albo chcesz przyrządzić szybkie i zdrowe przekąski – zbożowe chlebki Tovago przyjdą ci z pomocą!
SAŁATKA Z KURCZAKIEM I RUKOLĄ Z CHLEBKAMI TOVAGO
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 2
Składniki:
- 4 kromki pszennych chlebków Tovago
- 1 pierś z kurczaka
- Rukola
- Garść zielonych oliwek
- Garść pomidorków koktajlowych
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- Zioła prowansalskie
- 2 łyżki migdałów w słupkach
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka octu winnego z jabłek
- 1 łyżka miodu
- Ulubione zioła
- Sól i pieprz do smaku
▪ ▪ ▪
4222
12.07.2015
Krzywy kręgosłup, garb, płaskostopie...to tylko nieliczne z wad, jakie występują u dzieci. Jednak bez obaw, jeśli wcześnie je zauważymy i zaczniemy leczyć możemy całkowicie je wyeliminować....
▪ ▪ ▪
1843
13.03.2017
Pierwsze lata nauki w szkole wymagają od dziecka w sposób szczególny skupienia i koncentracji uwagi. Jest to etap intensywnego rozwoju pamięci, wyobraźni, zdobywania wiedzy i umiejętności. Uczeń...
▪ ▪ ▪
3551
11.01.2016
Świadoma Mama „Czas dziecka” i „Radość z ciąży” czyli bezpłatne warsztaty organizowane są z myślą o przyszłych i obecnych Rodzicach. Celem spotkań jest szerzenie idei świadomego macierzyństwa...
▪ ▪ ▪
2640
10.03.2016
Gra ,,Pie Face” jest hitem sprzedażowym, który z miejsca zaskarbił sobie uznanie całych rodzin. Najbliższy czas jest idealny na wypróbowanie tej rozrywki na własnej skórze, ponieważ firma Toys”R”Us...
▪ ▪ ▪
9201
17.06.2014
Każda młoda mama chce wiedzieć co dzieje się z jej maleństwem i nią w tak ważnym momencie jak poród. Są trzy etapy i każdy bardzo ważny. Dowiedz się aby być przygotowaną na Najważniejszy...
▪ ▪ ▪
2545
03.09.2015
Wybór pierwszej zabawki dla syna to ważny i wzruszający moment. Co kupić bobasowi? Oczywiście, samochodzik! Byle nie pierwszy lepszy. Nie ulega bowiem wątpliwości, że to, czym bawi się pociecha,...