2630
Bez zbóż ani rusz!

Pieczywo i kasze towarzyszą nam każdego dnia. Dla większości osób te produkty są jednymi z podstawowych składników diety. Pełne witamin i wartości odżywczych zboża dodają energii, a ogromny wybór produktów zbożowych sprawia, że nie sposób się nimi znudzić!
Siła prosto z natury
Zboża już od kilku tysięcy lat są jednymi z najpopularniejszych surowców, z których powstają setki produktów spożywczych. Różnorodność zbóż może przyprawić o zawrót głowy, a warto pamiętać, że owies, jęczmień czy pszenica mają inny smak – dlatego produkty zbożowe to niewyczerpane źródło różnorodnych inspiracji i… bardzo wartościowych składników odżywczych! Najpopularniejsza pszenica stymuluje wzrost, zawiera witaminę E i wiele soli mineralnych. Z kolei bardzo modny owies to prawdziwa „bomba” witaminowa - znakomite źródło białka, witamin z grupy B oraz błonnika, który stymuluje procesy metaboliczne i jest najlepszym przyjacielem wszystkich osób dbających o szczupłą sylwetkę. Jęczmień – jedno z najbardziej tradycyjnych polskich zbóż, wzmacnia serce, ma dobroczynny wpływ na układ nerwowy i obniża poziom cholesterolu. Zboża to dla naszego organizmu paliwo najwyższej jakości. Są źródłem dobrych węglowodanów, które zapewniają uczucie sytości nawet na kilka godzin. Zwłaszcza teraz – w sezonie zimowym, produkty zbożowe dodają energii tak potrzebnej do codziennej aktywności i wzmacniają naszą odporność.
Smakuj… na zdrowie!
Zdrowe oznacza dziś również… pyszne! Można się o tym przekonać, sięgając po chrupkie pieczywo Tovago ze zbożami. Bogaty wybór, np. pieczywa jaglanego, wieloziarnistego, błonnikowego żytniego czy pszennego, to świetna alternatywa dla tradycyjnego chleba czy kasz. Tovago ma wiele zalet, dlatego warto mieć je zawsze pod ręką – w pracy i w domu. Po otwarciu długo zachowują swoją świeżość, dlatego gdy zapomnisz wstąpić do ulubionej piekarni, masz ochotę na małą odmianę albo chcesz przyrządzić szybkie i zdrowe przekąski – zbożowe chlebki Tovago przyjdą ci z pomocą!
SAŁATKA Z KURCZAKIEM I RUKOLĄ Z CHLEBKAMI TOVAGO
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 2
Składniki:
- 4 kromki pszennych chlebków Tovago
- 1 pierś z kurczaka
- Rukola
- Garść zielonych oliwek
- Garść pomidorków koktajlowych
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- Zioła prowansalskie
- 2 łyżki migdałów w słupkach
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka octu winnego z jabłek
- 1 łyżka miodu
- Ulubione zioła
- Sól i pieprz do smaku
Alergia – Plaga XXI wieku
▪ ▪ ▪
2565
03.12.2016
Alergia to jedno z trzech najczęściej występujących schorzeń przewlekłych. Przez lekarzy okrzyknięta plagą XXI wieku. Szacuje się, że problem ten dotyczy ponad 70 % dzieci z dużych miast w...
Almatur rusza z wyjątkowym konkursem wakacyjnym skierowanym do dzieci i młodzieży
▪ ▪ ▪
3397
05.04.2016
Tegoroczna akcja będzie realizowana pod hasłem „Zapracuj na swoje wakacje”. Celem konkursu jest zaangażowanie jak największej grupy dzieci i młodzieży do pożytecznych działań oraz pochwalenia...
Andrzejki dla malucha
▪ ▪ ▪
2406
25.11.2016
30 listopada to dla wielu panien dzień, w którym mogą spróbować wywróżyć sobie swoją przyszłość. Jednak to nie tylko święto niezamężnych pań – to także okazja do świetnej zabawy dla...
Brak snu u Rodziców
▪ ▪ ▪
2792
24.06.2014
Sen regeneruje Nas fizycznie i psychicznie. Każdy chwilami myśli, aby wyspać się za wszystkie czasy.... Czy to jest możliwe?
Świadoma mama cykl bezpłatnych spotkań
▪ ▪ ▪
05.09.2016
Świadome rodzicielstwo to nie lada wyzwanie. Każdy z nas – jeśli ma dzieci lub planuje je mieć – chce być najlepszym rodzicem na świecie. Bardzo często czujemy przy tym dużą presję, chcemy...
Lecisz z dzieckiem na urlop? Poznaj swoje prawa!
▪ ▪ ▪
2530
31.08.2016
Podróż samolotem z dzieckiem to nie lada wyzwanie dla rodziców. Wielu opiekunów z troski o komfort podróży rezygnuje z lotów. Wystarczy jednak znać swoje prawa, by przelot minął bezpiecznie...