2673
Bez zbóż ani rusz!

Pieczywo i kasze towarzyszą nam każdego dnia. Dla większości osób te produkty są jednymi z podstawowych składników diety. Pełne witamin i wartości odżywczych zboża dodają energii, a ogromny wybór produktów zbożowych sprawia, że nie sposób się nimi znudzić!
Siła prosto z natury
Zboża już od kilku tysięcy lat są jednymi z najpopularniejszych surowców, z których powstają setki produktów spożywczych. Różnorodność zbóż może przyprawić o zawrót głowy, a warto pamiętać, że owies, jęczmień czy pszenica mają inny smak – dlatego produkty zbożowe to niewyczerpane źródło różnorodnych inspiracji i… bardzo wartościowych składników odżywczych! Najpopularniejsza pszenica stymuluje wzrost, zawiera witaminę E i wiele soli mineralnych. Z kolei bardzo modny owies to prawdziwa „bomba” witaminowa - znakomite źródło białka, witamin z grupy B oraz błonnika, który stymuluje procesy metaboliczne i jest najlepszym przyjacielem wszystkich osób dbających o szczupłą sylwetkę. Jęczmień – jedno z najbardziej tradycyjnych polskich zbóż, wzmacnia serce, ma dobroczynny wpływ na układ nerwowy i obniża poziom cholesterolu. Zboża to dla naszego organizmu paliwo najwyższej jakości. Są źródłem dobrych węglowodanów, które zapewniają uczucie sytości nawet na kilka godzin. Zwłaszcza teraz – w sezonie zimowym, produkty zbożowe dodają energii tak potrzebnej do codziennej aktywności i wzmacniają naszą odporność.
Smakuj… na zdrowie!
Zdrowe oznacza dziś również… pyszne! Można się o tym przekonać, sięgając po chrupkie pieczywo Tovago ze zbożami. Bogaty wybór, np. pieczywa jaglanego, wieloziarnistego, błonnikowego żytniego czy pszennego, to świetna alternatywa dla tradycyjnego chleba czy kasz. Tovago ma wiele zalet, dlatego warto mieć je zawsze pod ręką – w pracy i w domu. Po otwarciu długo zachowują swoją świeżość, dlatego gdy zapomnisz wstąpić do ulubionej piekarni, masz ochotę na małą odmianę albo chcesz przyrządzić szybkie i zdrowe przekąski – zbożowe chlebki Tovago przyjdą ci z pomocą!
SAŁATKA Z KURCZAKIEM I RUKOLĄ Z CHLEBKAMI TOVAGO
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 2
Składniki:
- 4 kromki pszennych chlebków Tovago
- 1 pierś z kurczaka
- Rukola
- Garść zielonych oliwek
- Garść pomidorków koktajlowych
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- Zioła prowansalskie
- 2 łyżki migdałów w słupkach
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka octu winnego z jabłek
- 1 łyżka miodu
- Ulubione zioła
- Sól i pieprz do smaku
Mały koszmar – Potówki u niemowląt
▪ ▪ ▪
4322
02.06.2015
Potówki pojawiają się zarówno u dorosłych jak i dzieci, jednak najpopularniejsze są u niemowląt. Ze względu na niekompletnie wykształcone zdolności pocenia się, potówki stają się małym koszmarem...
Miś dla zdrowych włosów
▪ ▪ ▪
2327
13.02.2017
Stres, zła dieta, zmiany hormonalne, nieodpowiednia pielęgnacja – to tylko niektóre z przyczyn złej kondycji włosów. Jak się przed nią bronić? Skutecznym rozwiązaniem może być uzupełnianie...
Śniadanie do szkoły
▪ ▪ ▪
3374
09.10.2014
W mediach dużą uwagę przywiązuje się do jedzenia pierwszego śniadania. Bo wiadome jest i nie podlega dyskusji, że trzeba jeść śniadanie przed wyjściem z domu. Pobudzamy wtedy organizm do pracy....
Witaminowe orzeźwienie
▪ ▪ ▪
2458
29.06.2016
Dzieci potrafią być prawdziwym wulkanem energii. Zwłaszcza, w ciepłe i słoneczne dni nie trzeba długo maluchów namawiać na zabawy z rówieśnikami. Skakanie, bieganie, rower, zwykła zabawa w berka...
Ćwiczenia z wózkiem, czyli gimnastyka dla świeżoupieczonych mam
▪ ▪ ▪
4502
01.06.2015
Marzysz o idealnej sylwetce, ale nie masz czasu na fitness lub siłownię? Chciałabyś być aktywną mamą, lecz opieka nad dzieckiem pochłania całą Twoją uwagę? Nowoczesnym i nieustannie zabieganym...
Grill – kulinarna sztuka dla każdego
▪ ▪ ▪
2177
05.07.2017
Wspólne biesiadowanie w gronie rodziny i przyjaciół to z pewnością coś, za co Polacy kochają grillowanie. Raport przeprowadzony przez Millward Brown pokazuje, że w weekendy w okresie wiosenno-letnim...