2645
Bez zbóż ani rusz!

Pieczywo i kasze towarzyszą nam każdego dnia. Dla większości osób te produkty są jednymi z podstawowych składników diety. Pełne witamin i wartości odżywczych zboża dodają energii, a ogromny wybór produktów zbożowych sprawia, że nie sposób się nimi znudzić!
Siła prosto z natury
Zboża już od kilku tysięcy lat są jednymi z najpopularniejszych surowców, z których powstają setki produktów spożywczych. Różnorodność zbóż może przyprawić o zawrót głowy, a warto pamiętać, że owies, jęczmień czy pszenica mają inny smak – dlatego produkty zbożowe to niewyczerpane źródło różnorodnych inspiracji i… bardzo wartościowych składników odżywczych! Najpopularniejsza pszenica stymuluje wzrost, zawiera witaminę E i wiele soli mineralnych. Z kolei bardzo modny owies to prawdziwa „bomba” witaminowa - znakomite źródło białka, witamin z grupy B oraz błonnika, który stymuluje procesy metaboliczne i jest najlepszym przyjacielem wszystkich osób dbających o szczupłą sylwetkę. Jęczmień – jedno z najbardziej tradycyjnych polskich zbóż, wzmacnia serce, ma dobroczynny wpływ na układ nerwowy i obniża poziom cholesterolu. Zboża to dla naszego organizmu paliwo najwyższej jakości. Są źródłem dobrych węglowodanów, które zapewniają uczucie sytości nawet na kilka godzin. Zwłaszcza teraz – w sezonie zimowym, produkty zbożowe dodają energii tak potrzebnej do codziennej aktywności i wzmacniają naszą odporność.
Smakuj… na zdrowie!
Zdrowe oznacza dziś również… pyszne! Można się o tym przekonać, sięgając po chrupkie pieczywo Tovago ze zbożami. Bogaty wybór, np. pieczywa jaglanego, wieloziarnistego, błonnikowego żytniego czy pszennego, to świetna alternatywa dla tradycyjnego chleba czy kasz. Tovago ma wiele zalet, dlatego warto mieć je zawsze pod ręką – w pracy i w domu. Po otwarciu długo zachowują swoją świeżość, dlatego gdy zapomnisz wstąpić do ulubionej piekarni, masz ochotę na małą odmianę albo chcesz przyrządzić szybkie i zdrowe przekąski – zbożowe chlebki Tovago przyjdą ci z pomocą!
SAŁATKA Z KURCZAKIEM I RUKOLĄ Z CHLEBKAMI TOVAGO
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 2
Składniki:
- 4 kromki pszennych chlebków Tovago
- 1 pierś z kurczaka
- Rukola
- Garść zielonych oliwek
- Garść pomidorków koktajlowych
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- Zioła prowansalskie
- 2 łyżki migdałów w słupkach
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka octu winnego z jabłek
- 1 łyżka miodu
- Ulubione zioła
- Sól i pieprz do smaku
Ojcostwo na pół etatu
▪ ▪ ▪
2503
21.08.2016
Dziecko wymaga stałej obecności obojga rodziców, budowania więzi i opieki. Często lekceważona jest rola ojca, co nie powinno mieć miejsca. Jest on potrzebny, by dzielić z maluchem jego codzienność....
Etapy porodu naturalnego
▪ ▪ ▪
10388
17.06.2014
Każda młoda mama chce wiedzieć co dzieje się z jej maleństwem i nią w tak ważnym momencie jak poród. Są trzy etapy i każdy bardzo ważny. Dowiedz się aby być przygotowaną na Najważniejszy...
Powrót do szkoły z nową odsłoną wody Żywiec Zdrój!
▪ ▪ ▪
3651
06.09.2016
Rodzice wiedzą, że picie wody jest zdrowe. Jednak często dzieci za nią nie przepadają, bo nie jest dla nich tak atrakcyjna, jak to co kolorowe i słodkie.
W trosce o zdrowe macierzyństwo
▪ ▪ ▪
4844
06.01.2017
TRIMiD to JEDYNA seria suplementów diety przeznaczona dla kobiet w ciąży, której skład został opracowany przez ekspertów z Instytutu Matki i Dziecka.
Jak dobrze rozpocząć pierwszą klasę?
▪ ▪ ▪
2704
08.10.2014
Stres jest na pewno duży. Częściej jednak ze strony rodziców. Dzieciom jakoś łatwiej jest rozpoczynać nowe. Co zrobić, żeby ułatwić pierwszoklasistom dobry start? Jak opanować własne podenerwowanie...
Uczyć się w domu - nauczanie domowe
▪ ▪ ▪
4875
07.10.2014
Nauczanie domowe (tzw. home schooling) nie jest nauczaniem indywidualnym. Nauczanie indywidualne jest organizowane przez dyrektora szkoła w sytuacji, gdy stan zdrowia dziecka nie pozwala mu lub znacznie...