Zgłoś pomysł lub błąd
FB
zaloguj się
utwórz konto

592

Dodano: 19.07.2017

Pierś jędrna i krzepka jak kalarepka

Pierś jędrna i krzepka jak kalarepka

Serwując potrawy na rodzinny stół chcemy, aby były one w pełni naturalne, odżywcze i oczywiście smaczne. Doskonałym pomysłem na wspólny posiłek będzie więc połączenie zdrowych, sezonowych warzyw z delikatnym mięsem drobiowym. Kalarepa nadziewana piersią Kurczaka Zagrodowego oraz serem feta to propozycja, która łączy w sobie wszystko co najlepsze.

Pierś z Kurczaka Zagrodowego to najwyższej jakości delikatne mięso. Swoje walory smakowe i odżywcze zawdzięcza komfortowym warunkom w jakich żyją Kurczaki Zagrodowe. Przede wszystkim mają stały dostęp do zagrody i mogą po niej do woli spacerować. Dzięki temu są lepiej umięśnione i mniej otłuszczone, niż standardowe kurczaki. Poza tym żywione są wyłącznie naturalną paszą, która nie zawiera GMO. To wszystko sprawia, że piersi Zagrodowego są idealnym mięsem dla osób, które dbają o zdrowe odżywianie i bez obawy można podawać je nawet najmłodszym dzieciom. Doskonałym dopełnieniem lekkich, a jednocześnie sycących potraw z piersi kurczaka jest okrągła i chrupiąca kalarepa. Sezon na to słodkawe, pełne witamin warzywo trwa przez całe lato. Kiedy dołożymy do tego jeszcze fetę i trochę ziół, powstanie wyjątkowo apetyczne danie, które wprawi w zachwyt niejedno podniebienie.

Kalarepki nadziewane

Składniki:

Przygotowanie:

Kalarepki obrać, wydrążyć, zachować miąższ z jednej kalarepki (pozostały można wykorzystać do zupy lub surówki). Pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oliwie z posiekaną cebulą. Pierś drobno posiekać, wymieszać z pokruszonym serem feta, łyżką soku z cytryny, podsmażoną kalarepką z cebulą i doprawić solą, pieprzem i posiekaną bazylią. Wydrążone kalarepki skropić pozostałą łyżką soku i oliwą, środki napełnić farszem, piec ok. 1 h w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C. Podawać posypane pokruszoną fetą i listkami bazylii.

***

Piersi z Kurczaka Zagrodowego to produkt klasy premium najwyższej jakości. Na walory smakowe i odżywcze mięsa wpływa długość i sposób chowu kurczaka. Zagrodowy chowany jest w naturalnych warunkach, w małych, rodzinnych gospodarstwach z dala od dużych miast. Jego chów trwa o połowę dłuższej niż zwykłych kurcząt. Przez cały ten czas żywiony jest wyłącznie wysokowartościową, naturalną karmą roślinną bez GMO. Są to głównie zboża i słonecznik, zapewniające wszystkie witaminy i mikroelementy potrzebne do prawidłowego rozwoju. Podczas chowu nie podaje mu się żadnych antybiotyków. Wyjątkowy sposób chowu Kurczaka Zagrodowego ma ogromny wpływ na smak mięsa, które doceniane jest przez miłośników gotowania. Jest delikatniejsze i ma bardziej spójną, kruchą strukturę, a po upieczeniu jest wyjątkowo smaczne i mniej tłuste niż mięso zwykłego kurczaka.

www.zagrodowy.pl

Zobacz także:
Nastolatkowie w sieci – zalety i wady wirtualnego świata Nastolatkowie w sieci – zalety i wady wirtualnego świata

▪ ▪ ▪

746

12.03.2018

Internet opanował rzeczywistość i stał się integralna częścią naszego życia. Bez wychodzenia z domu robimy zakupy, płacimy rachunki, pracujemy. Bez konta na portalach społecznościowych nie...

Poradnik o sposobach leczenia wypadających oraz słabych włosów Poradnik o sposobach leczenia wypadających oraz słabych włosów

▪ ▪ ▪

773

13.08.2017

Wypadanie włosów jest coraz powszechniejszym problemem zarówno u mężczyzn, jak i u kobiet. Na rynku jest wiele środków, których zadaniem jest powstrzymanie tego procesu. Jednak co zrobić kiedy...

Podania składane podczas rekrutacji - zachować czy zniszczyć Podania składane podczas rekrutacji - zachować czy zniszczyć

▪ ▪ ▪

478

25.06.2019

Co należy zrobić z podaniami uczniów do klas I gdy rekrutacja została zakończona a dane które były potrzebne są już pobrane. Czy należy je zabezpieczyć w archiwum czy zniszczyć?

Serowe love, czyli kluseczki leniwe jak kiedyś Serowe love, czyli kluseczki leniwe jak kiedyś

▪ ▪ ▪

824

07.02.2017

Prosta, pyszna kuchnia naszych mam i babć to kulinarne wspomnienia, których smak pozostaje z nami przez całe życie. Jednym z najbardziej lubiany, polskich przysmaków bez wątpienia...

Pobujaj mnie mamo! Pobujaj mnie mamo!

▪ ▪ ▪

1267

20.06.2015

Na pewno pierwszy raz gdy zaczęliście kołysać dziecko nie zastanawialiście się nad skutkami takiego działania. Niestety, gdy zaczęliście o tym rozmawiać lub sprawdzać opinie innych rodziców...

Alarmujemy – wtórne utonięcie występuje do 72 godzin po zachłyśnięciu się wodą Alarmujemy – wtórne utonięcie występuje do 72 godzin po zachłyśnięciu się wodą

▪ ▪ ▪

5254

07.09.2015

Jedna z wielu medycznych definicji utonięcia brzmi: jest to rodzaj gwałtownego uduszenia, do którego dochodzi w wyniku zablokowania dróg oddechowych płynem, najczęściej wodą. Niewiele osób zdaje...

Akceptuję, nie pokazuj więcej

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności.

Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.